Logo

Förutom det exceptionellt fina om än aningen kyliga vårvädret vi har just nu här i Vejbystrand (och annorstädes), hovrar förfärligt tunga, mörka moln ovanför oss just nu. Jag tycker att det blir svårare och svårare att skönja en ljus framtid. Stefan Löfvén & Co försöker inge oss att läget är under kontroll, att Sverige kommer att klara krisen med god marginal om vi bara håller avstånd till varandra och inte umgås med mormor.

I gårdagkvällens tal kom det inte fram någon information alls om hur vi småföretagare skall finansiera vår överlevnad utan att samtidigt tvingas gräva en avgrundsdjup grop att så småningom ramla ner i. Bankerna lånar gärna ut lite cash, bara om man är beredd på att skriva under sin egen ekonomiska “harikari”.

En kall och krämig pinne till räddningen!

Det finns dock små ljusglimtar att ta till vara på, trösta sig med och njuta av i dessa märkliga tider. Att till exempel unna sig en gräddglass varje dag är väl inte för mycket att begära?

Detta är nog lite kontroversiellt och kanske till och med sedd som blasfemiskt, men jag äter faktiskt pinnglass året om. Men inte vilket pinnglass som helst. I vår familj är det pinnglassens okrönta prins, Lillpop som förträffliga Engelholms Glass tillverkar, som gäller.

Det råder visserligen delade meningar om det är vanilj- eller päronsmak som är godast. Min inställning är att det går att behålla harmonin i familjen genom att varva smakerna. Det viktigast är ändå att det alltid finns en låda i frysen när suget efter en Lillpop smyger på och blir nästan övermäktig.

Den outtalade regeln i vår familj är att den som tar sista glasspinnen också tar ansvar för att glassförrådet fylls på igen. Detta så att ingen drabbas när man behöver trösta sig lite men ICA Vågen redan hunnit stänga.

Och om någon från Vågen läser detta, hoppas jag att ni fortsätter att ha god framförhållning vad gäller tillgången till vår favoritpinnglass. För även om toapapper är viktig, blir den nuvarande tumultartade tillvaron inte alls lika lätt att tampas med om vi inte lite då och då kan räkna med att trösta oss med en krispig och krämig Lillpop.

Illustrationen med Lillpop: © Engelholms Glass AB
Länk till en lite skakig film som företaget producerat om glasstillverkningen.