Hej!

Jag herter Joakim Lloyd Raboff och är sedan mer än 20 år sommarboende i Vejbystrand. Jag är ursprungligen från Amerika (Los Angeles) och flyttade under tonåren till Göteborg. Sedan slutet av 1990-talet bor jag i Malmö tillsammans med min hustru Charlotte och dotter Elle. Där jobbar jag som fotograf, filmare, och bildkonstnär. Mina bilder/filmer hittar du till exempel i Turning Torso, på Kockum Fritid, Region Skåne och Clarion Hotel Malmö Live. Och området Västra Hamnen har jag dokumenterat i tio böcker, varav många finns här.

Varför Vejby Baby?

En något till synes fyrkantig dam från Stockholm som för en tid sedan såg mig i en Vejby Baby-tröja frågade lite barskt, “Men, varför Vejby Baby”? Så här är det med den saken. Jag har varit förälskad i Vejbystrand sedan allra första besöket 1997. Med nästan allt och alla jag känner, blir det för eller senare ett eller flera smeknamn. Så jag svarade damen vänligt, “Varför inte”? Kärt barn…

I ett par decennier har jag med kameran i hand vandrat runt och fotograferat Vejbystrand. Den här sidan innehåller en del av dom – men långt ifrån alla. Det fina med Vejbystrand är att jag, genom årren, alltid hittat något nytt att fokusera på; djuren längs allmänningen, stranden, båtlivet i hamnen, klassiska Vejbybadet, alla vackra gamla och nya hus, gränderna i byn, gårdarna ute på slätten där bland annat vackra Vejby Vingård och mysiga Lilla Ro bjuder på fina miljöer.

Den här sidan är alltså helt tillägnad Vejbystrand med omnejd. Titta runt, njut av en av Sveriges magiska platser längs Skälderviken på Bjärehalvön.

Hittar du en bild som du vill ha privat eller till företaget, fundera över storlek och material (papper, kanvas, plexiglas eller plåt) och hör av dig till mig här. Jag återkommer sedan med ett prisförslag.

Joakims signature

Joakim Lloyd Raboff
juli 2019